Köpvillkor

Artiklar i sortimentet kan vara avsedda för tävlingsverksamhet och är inte godkända för användas på allmän väg. Köparen är själv ansvarig för att föreskrivna lagar och regler följs. Då det gäller skador på fordon och person friskriver vi oss vad som kan hända i samband med montage eller användande samt negativ inverkan på fordonets säkerhet.

Samtliga priser är angivna i svenska kronor inklusive moms. Vi reserverar oss för text-bild-prisfel och förbehåller oss rätten till omedelbara prisändringar.
För frakt och emballage debiterar vi för verklig kostnad men Du betalar max 250 sek (from 1 mars 2023) inom frakt i Sverige för skrymmande delar tex, sidopaneler och framskärmar.
Du kan även hämta hos oss eller få delarna levererade enligt överenskommelse.
Ring eller mejla oss om något är oklart

Allmänna villkor:

Du måste ha fyllt 18 år för att handla i vår webbshop. När du bekräftat köpet genom att sända iväg din order har du också godkänt våra leveransvillkor och därmed lagt en bindande order. Alla varor är Sweden Classic MXs egendom tills vi erhållit full betalning.
Observera att det även går bra att handla via telefon 0704 69 10 85.Telefon helger samt kvällar mellan 17,oo – 20,oo.Det går även bra att skicka ett vanligt e-mail till clas.johansson at classicmx.se.
Alla falska beställningar eller bedrägeriförsök kommer omedelbart att polisanmälas

Orderbekräftelse:

Vi bekräftar att vi mottagit din beställning via e-mail. Får du ingen orderbekräftelse strax efter du sänt iväg din beställning kan det betyda att du kanske skrivit något fel i e-mailadressen. Kontakta oss omg. med rätt e-mailadress så vi får rätt information. Det är viktigt att vi har en korrekt e-mailadress till dig eftersom det är via e-mail vi tar kontakt vid eventuella leveransbrister, delleveranser och andra administrativa frågor.

Betalningssätt:

Betalning sker antingen till Bankgiro (5054-2943) eller med Swish (123 071 88 17).
Tyvärr så kan Du inte handla med kreditkort, ännu.

Leveranssätt / Leveranstid:

Produkter som är lagervara skickas inom 3 – 5 dagar
Beträffande produkter som är beställningsvara,  kontakta oss för leveranstid

Ej utlöst försändelse:

Vi debiterar en kostnad på 400 kr för de kostnader som åsamkats oss – postens fraktavgifter (tur och retur) samt administration – om du inte löser ut det beställda paketet.

Byte av produkter:

Vi följer givetvis Konsumentverkets regler i distans- och hemförsäljningslagen. (www.konsumentverket.se)  Du har full ångerrätt inom 14 dagar från och med den dag du har mottagit produkten, förutsatt att du inte använt produkten och att den returneras i oskadat skick och i obruten originalförpackning. Vid byte skall inköpsdatum anges.
Kostnaden för frakten står du för. Kontakta oss först innan Du skickar tillbaka produkten.

Om en produkt är felaktig eller felexpedierad, skicka tillbaka den till oss. Vi ersätter dig för fraktkostnaden. Kontakta oss först innan Du skickar tillbaka produkten.

Särskilda varor:

Notera att det kan finns undantag i ångerrätten för vissa typer av varor såsom specialbeställda produkter som är anpassade till köparens behov

Leveranstrygghet:

Vi bevakar att du får beställda varor. Tar någon produkt tillfälligt slut eller är försenad skickas den till dig så snart den åter är i lager.

Transportskador:

När du tar emot varan kan den ha skadats i transporten. Anmäl i så fall skadan direkt till distributören, enklast där du hämtade paketet. Syns skadan utvändigt kan du reklamera redan när du tar emot försändelsen. Är produkten felaktig eller skadad pga av annat än transporten så kontakta oss omedelbart.

Med vänlig hälsning
Clas Johansson Sweden Classic MX
0704 69 10 85